neljapäev, 6. veebruar 2020

Kolm huvitavat projekti, millest asja ei saanud...



Microsoft Zune

I-Podi teavad vist kõik, aga kes mäletab sellist toodet nagu Microsoft Zune? Esmalt loodud aastal 2006, pidi pakkuma konkurentsi juba aastaid edukalt turul olnud I-Podile. Tootmine lõpetati oktoobris 2011. Mis juhtus?

Microsoft lõi toote, mis ei erinenud juba turul olemasolevast, täitis sama eesmärki, sama edukalt ning ei pakkunud midagi uut ega ühtegi põhjust miks peaks välja vahetama tuntud ja usaldatud I-Podi.
Toote edule ei aidanud ka kaasa prohmakas, kus arendajad olid unustanud, et eksisteerib liigaasta, mistõttu 31 detsember 2008, seadmed lakkasid töötamast.


Google Glass

Toode, mis pidi vapustama maailma, muutma liitreaalsuse ulmefilmidest olevikku, kajastama tehisintellekti võidukäiku... takerdus raha ja privaatsuse sasipuntrasse ning on tänaseks kasutusel vaid vähesel määral. Inimesed ei olnud valmis maksma $1500 toote eest, mida mitmetes avalikes kohtades keelustama hakati, kuna see võimaldas salvestada videot, ilma et keegi sellest aru saaks.

Amazon Fire phone

Jah, Amazon on tootnud telefone, juuli 2014 - august 2015. Telefonil oli 3D display, mis tundus uus ja huvitav, aga üldiselt suhteliselt kasutu. Selleks, et telefon tööle saada, tuli Amazonil androidi kõvasti mudida, mille tulemusena paljud rakendused enam seal ei töötanud, sh. google maps ja gmail. Kui sellele lisada ka telefoni kõrge hind, mis oli samas hinnaklassis teiste tipptelefonidega ning ka fakt, et toodet müüdi vaid AT&T võrgu klientidele, siis pole ka ime, et tänaseks teavad vaid vähesed, et Amazon on telefone tootnud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar