neljapäev, 9. aprill 2020

IT juhtimine ja riskihaldus


  • Kirjelda ajaveebiartiklis kaht tuntud IT-juhti (võivad olla nii Eestist kui mujalt), kes esindavad kaht erinevat juhitüüpi ülaltoodud jaotuses (juht, suhtleja, treener...).

Esimene tuntud IT juht kes pähe tuleb, on vast Jeff Bezos. Kuidas aga hinnata teda juhi rollides, kui veebis on kirjas enamasti kordaminekud ja vaid suuremad põrumised. Enamik igapäevatööd on ju kaugelt vaataja eest peidus, kuidas ta suhtleb oma alluvatega, kuidas käitub koosolekutel jne. Sellest kirjutatakse vaid siis kui midagi on kas väga ästi või väga halvasti. Küll aga mõningaid oletusi saame siiski teha.
Jeff peab olema selge juht, tal peab olema selge visioon ning ta on suutnud seda oma alluvatele edasi delegeerida, muidu ei oleks ta jõudnud sinna, kus ta tänaseks päevaks on.
Sammuti olen suhteliselt kindel, et ta vastab ka nö. Arengumootori kriteeriumitele. Vaevalt ta kogu selle vastutuse oma innovatsiooni tiimile on edasi kandnud. Või kui ka tänaseks see nii on, siis varem kindlasti mitte.
Kui uskuda thestrategywatch artikklit kus on välja toodud paljuu positiivseid juhiomadusi, siis üldiselt tundub Jeff Visiooniga, kliendi rahulolule pühendunud, kontrollija juht.


Teiseks võtaks vast Steve Jobsi. Tänaseks küll meie seast lahkunud, kuid sammuti saanud ka innovatsiooni sünonüümiks. Kus aga räägitakse innovatsioonist, tootearendusest, edulugudest, siis ilmselt tuuakse seal ka näiteid Steve Jobsist. Tema eluloo filmis räägiti, et juhtkonna koosolekutel oli rõhk just innovatsioonil ja tootearendusel, finantsnäitajad olid teisejärgulised. Steve iseloomustuse võiks vast võtta kokku mõne tema tsitaadiga
"If you don’t love it, you’re going to fail."
"Let’s go invent tomorrow rather than worrying about what happened yesterday."
"I don’t care about being right. I care about success and doing the right thing."
"One of the things that made Apple great was that, in the early days, it was built from the heart."

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar