neljapäev, 30. aprill 2020

IT Tugilahendustest

Kindlasti pole tegu uudse lahendusega, mis oli selle nädala ülesande eesmärk, küll aga, minu jaoks, uudse kohaga.

Just sel nädalal, kutsus tütar mind appi, et tule pane Minecraftis hääl kinni, ta ei saa muidu youtubest samal ajal muusikat kuulata. Võtsin seaded lahti, panin "master volume" nulli ja läksin minema. Vaevalt koridori jõudes hüüab ta mulle järgi, et ikka on hääl. Läksin tagasi, panin seadetest siis kõik võimalused nulli, et kas nüüd ka on. Jah ikka. Siis võtsin juba kõrvaklapid endale, et mis jama on. Tuli välja, et Minecraftis on ekraanilugeja tugi.

Tuleb välja, et see on seal juba kolm aastat. Tugilahendused on tõsised teemad ning vahest seetõttu ei osanud oodata neid mängude juures. Nüüd lähemalt uurides, on see maailm palju suurem ning erinevaid tugilahendusi mängude juures on palju. Ka mängutootjad on seda mõistmas ning aitavad arengule kaasa. Saidid nagu Can I Play That ja AbleGamers Charity kus puuetega inimesed ise proovivad ja arvustavad mänge, aitavad kindlasti sellele arengule kaasa. Tooks välja ka ühe MIT uuringu, kus tuli välja, et tegelikult eelistavad puuetega inimesed mängida täpselt samu mänge mida kõik teisedki, kui see neil vähegi võimalik on.

Lõpetuseks tsiteeriks eeltoodud uuringut: The disabled community is hugely neglected and discriminated against in many areas of life. Gaming should not be one of them.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar